sablonmentes

az egészségtudatos, aktív és teljes élet művészete a skatulyákon & sémákon túl

Dolgozz velem

Szeretnél egészségesebben élni, fittnek és energikusnak érezni magad? Mindent megpróbáltál az elmúlt években, de egyre inkább elveszettnek érzed magad a folyton változó divatdiéták útvesztőiben? Belefáradtál, hogy a legújabb csodamódszerek sosem hoznak tartós és tartható, igazi változást az életedbe? Már azt sem tudod, milyen lehet stressz nélkül enni, hiszen hol az egyik, hol a másik tápanyag vagy étel van ősellenségként beállítva, amit kötelezően kerülni kellene?

Álljunk meg egy pillanatra!

El tudod képzelni, hogy

  • Lehet bűntudat és stressz nélkül is egészséges, finom ételeket enni nagy mennyiségben – olyan alapanyagokból, amelyekre nem kell a Google-ben rákeresni, és amelyek beszerzéséhez nem kell szakboltokba járva sok pénzt kifizetni?
  • Bármilyen élethelyzetben (utazás, étterem, családi vacsora, baráti összejövetel, gyermekvárás, anyaság) lehet tartani az egészséges életmódot, jó formát és a fittséget görcsölés nélkül?
  • Otthon készíteni az egészséges ételeket és előre csomagolni/készülni nem több óráig tartó mutatvány, hanem egyszerűen beiktatható a rohanós mindennapokba is? Sőt, még örömet is tud okozni?
  • Milyen jó felfedezni újra az ízeket és átélni az evésélményt megterített asztalnál, TV és telefonnyomkodás nélkül? Hogy ez és sok ehhez hasonló (elhanyagolt) szempont mennyit számít a kalóriabeviteled (és így az alakod) szempontjából is?
  • Lehet falásrohamok, csalónapok, csodabogyók és speckó termékek nélkül boldogan és egyensúlyban élni?
  • Soha többé ne kelljen a strandszezon előtt stresszelned – hiszen egész évben jó formában vagy?

Ha igen, akkor jó helyen jársz – mert én ezekben tudok neked segíteni. Több mint 10 év gyakorlati tapasztalatával a hátam mögött tudom, hogy milyen rossz viszonyban lenni az étellel. Tudom, hogy milyen, amikor 20 kilóval többet mutat a mérleg (majd pedig 30-cal kevesebbet). Tudom, milyen egyik agyament diétából a másikba ugrani. Rengeteget tanultam és dolgoztam azon, hogy sikerüljön kitörnöm a sablonos megoldásokból és megtalálni azt a sablonmentes életmódot, aminek köszönhetően az étel többé nem stressz-, hanem tápanyag- és öröm forrása, miközben a hosszú távú egészségemet szolgálja. Hiszen tudjuk, hogy az egészségi állapotunkat 43%-ban az életmódbeli döntéseink határozzák meg – azok, amelyeket ma hozunk meg. Nem a genetika, nem a környezet: az életmódunk.

51372697_2041976395886209_4751934219813388288_n.jpg

Ha te is szeretnél változtatni az életmódodon, akkor nézd meg a 2019-es, pszichológus és gyógyszerész támogatásával kialakított komplex és holisztikus programokat (azaz nemcsak egy sablonos mintaétrendet, hanem sokkal inkább szemléletmódot, magyarázatokat, összefüggéseket, könnyen emészthető tudományos érdekességeket és pszichológiai szemléletet is alkalmazó, teljesen személyre szabott konzultációs csomagokat), válaszd ki a számodra megfelelőt és jelentkezzem hozzám, hogy elkezdhessük a közös munkát az egészségesebb életed felé vezető úton.

1 óra online (Skype) konzultáció

  • Ha jelenleg nincs szükség gyökeres változásra az életmódodban, ha már ismered az egészséges életmód alapjait, de elakadtál egy picit, vagy ha valamilyen konkrét, akut problémád van, amelyhez szakértői tanácsra lenne szükséged, akkor beszéljünk! Egy órában csak rád és a kérdéseidre figyelek, és minden felmerülő problémára találunk megoldást.
  • A 60 perc konzultáció ára 6.000 forint 

1 hetes étkezési napló elemzése 1 óra online (Skype) konzultációval 

  • Ha törekedsz az egészséges életmódra, ha figyelsz az étkezésre, de valamiért mégsem közeledsz a céljaid felé (azaz diéta esetén sem csökken a súlyod vagy úgyis hízol, hogy figyelsz az étkezésre)
  • Ha csak finomhangolásra van szükséged, de nem tudod, pontosan mit kellene változtatnod az étrendedben 
  • Ha szeretnéd picit tudatosabbá tenni az étkezéseidet
  • Ha szükséged lenne néhány tippre akár a reggelivel, tízóraival, ebéddel, uzsonnával vagy vacsorával kapcsolatosan 
  • Az étkezési napló elemzése 60 perc konzultációval együtt 9.000 forint

 

5 hetes Sablonmentes Életmód Program

  • 5 napos étkezési napló és részletes kérdőív kiértékelése
  • Az első konzultáció, étkezési napló és a kérdőív alapján személyre szabott életmód tanácsadási tudásanyag és személyre szabott étrend elkészítése 1 hetes mintaétrenddel, étkezésenként minimum 8 variációval (figyelembe véve a napirenden túl minden egyéni kérést, ízlést, preferenciát, kedvenc ételeket és természetesen ételérzékenységeket, kalória-, makro- és mikronutriens igényt), azaz minimum 32 egészséges recept, több száz féle variálási lehetőség
  • A személyre szabott étrend összeállíátásnál az alábbi szempontokat tartom mindig szem előtt: változatos, szezonális, megfizethető, egyszerű, természetes, kiegyensúlyozott, bármikor és bármilyen élethelyzetben fenntartható
  • A személyre szabott életmód tanácsadási tudásanyag körülbelül 50 oldal, amelyben mindent megtalálsz ahhoz, hogy sikeresen elindulj és rajta is maradj az egészséges életmód felé vezető úton. A személyre szabott étrend és receptgyűjtemény pedig ezenfelül további 20 oldal
  • A mintaétrendhez színes és egyszerű, gyorsan elkészíthető receptek gyűjtöttem össze 
  • Személyre szabott változási terv mérföldkövekkel, fejlődési naplóval és egészséges szokáskövetővel. Minden héten csak néhány új szokást kezdünk el beépíteni, megváltoztatni, ezzel garantálva, hogy hosszú távon fenntartható és eredményes legyen az életmódváltás
  • Heti egy online konzultáció és utánkövetés (emailben bármennyi kérdésre válaszolva vagy Skype-on 20 perces beszélgetés, ahol minden kérdésedre válaszolok)
  • Az öt hetes együttműködés ára 35.000 forint (öt konzultáció az öt hetes közös, aktív munka során, személyre szabott 70 oldalas anyag minimum 45 recepötlettel)

13 hetes Sablonmentes Életmód Program

  • Ezt az együttműködést ajánlom, ha szeretnél új szokásokat kialakítani és az életed több területén változtatni, hiszen egy-egy új szokás kialakításához és automatikussá válásához 66 nap szükséges. Én ebben az időben végig melletted leszek és támogatlak a céljaid elérésében.
  • Egy hetes étkezési napló és részletes kérdőív kiértékelése
  • Az első konzultáció, étkezési napló és a kérdőív alapján személyre szabott életmód tanácsadási tudásanyag és személyre szabott étrend elkészítése 3 hetes mintaétrenddel, étkezésenként minimum 10 egészséges opcióval (figyelembe véve a napirenden túl minden egyéni kérést, ízlést, preferenciát, kedvenc ételeket és természetesen ételérzékenységeket, kalória-, makro- és mikronutriens igényt), azaz minimum 40 egészséges recept, több száz féle variálási lehetőség
  • A személyre szabott étrend összeállíátásnál az alábbi szempontokat tartom mindig szem előtt: változatos, szezonális, megfizethető, egyszerű, természetes, kiegyensúlyozott, bármikor és bármilyen élethelyzetben fenntartható
  • A személyre szabott életmód tanácsadási tudásanyag körülbelül 60 oldal, amelyben mindent megtalálsz ahhoz, hogy sikeresen elindulj és rajta is maradj az egészséges életmód felé vezető úton. A személyre szabott étrend és receptgyűjtemény pedig ezenfelül további 30 oldal
  • A mintaétrendhez színes és egyszerű, gyorsan elkészíthető receptek
  • Személyre szabott változási terv mérföldkövekkel, fejlődési naplóval és egészséges szokáskövetővel. Minden héten csak néhány új szokást kezdünk el beépíteni, megváltoztatni, ezzel garantálva, hogy hosszú távon fenntartható és eredményes legyen az életmódváltás
  • Heti egy online konzultáció és utánkövetés (emailben bármennyi kérdésre válaszolva vagy Skype-on félóra), igény és lehetőség szerint akár személyesen is
  • A 13 hetes együttműködés ára 55.000 forint (13 konzultáció a 13 hetes aktív, közös munka során, közel 100 oldalas személyre szabott anyag 3 hetes mintaétrenddel, minimum 40 receptötlettel)

  

A jobb egészségi állapot elhatározás, elkötelezettség és döntések kérdése; az egészséges táplálkozás pedig sokkal többről szól, minthogy mikor és mit kell enni (szigorúan az aktuális trendeknek megfelelően). Sőt – szerintem az egészséges étkezés éppen ott kezdődik, amikor már nem görcsölünk azon, hogy pontosan mikor és pontosan hány kalóriát kell ennünk. Mert az ételnek nemcsak tápértéke, de érzelmi értéke is van. A fogyás, a testsúly pedig nem pusztán egy matematikai vagy biológiai képlet, hanem annál sokkal összetettebb a kérdés. Ennek a figyelembevétele nélkül semmilyen életmódváltás nem lehet sikeres, hiszen ilyenkor nemcsak az étellel, de az önmagunkkal és a környezetünkkel való kapcsolatunkkal is foglalkoznunk kell. Éppen ezért segít pszichológus is a tanácsadás anyagának összeállításában (szükség esetén pedig dietetikus kollegina).

Együtt dolgozva mindezek a helyükre kerülhetnek, hiszen nemcsak egy étrendet kapsz, hanem a teljes képet lefedő segítséget – mindaddig, amíg szükséged van rá, amíg annyira az életed részévé válik az új életmód, hogy már nem fog hiányozni semmi a korábbiból. Amikor már nincs görcsölés az étteremben, baráti összejöveteleken vagy a lengébb ruhák szezonja előtt, és amikor végre úgy érzed magad a bőrödben, ahogy mindig is akartad: fitten, energikusan és egyensúlyban.

Keress bizalommal a sablonmentes@gmail.com email címen, és én segítek minden életmóddal kapcsolatosan kérdésben, a közös munkánk során pedig végig melletted leszek és támogatlak. Kezdjük el együtt az élhető, egészséges és sablonoktól mentes életed felé vezető utat! 

 

sablonmentes

Egészséges, aktív életmód és kiegyensúlyozott táplálkozás elrugaszkodva a sablonoktól – hogy ne váljunk sem a trendek játékszerévé, sem pedig a rutinok rabjává. Mert dogmák és fix elvek szerint élni, táplálkozni látszólag könnyű, hiszen mindig megvan a betanult megoldás, az élet általában nem így működik. Ha unod a sablonos megoldásokat és a diétás zsákutcákat, ha azt szeretnéd, hogy az étel végre ne stressz, hanem tápanyag és öröm forrása legyen, ha szeretnél egy egészségesebb, aktívabb és teljesebb életet élni, akkor jó helyen jársz. Ahogy akkor is, ha attól tartasz vagy azzal ijesztgetnek, hogy a baba születése után vége mindennek, és le kell mondani az egészséges életmódról vagy akár az utazásról - ezek is olyan sablonok, amelyeket érdemes elfelejteni.

Friss topikok

Címkék

ausztria (1) balkán (4) balti (1) belize (1) bevásárlás (1) blog (14) blw (21) burrito (1) costarica (5) dél-afrika (5) dobozolás (1) edzés (2) egészség (1) egészséges életmód (9) egészséges táplálkozás (11) egyiptom (4) életmód (33) elhízás (2) epigenetika (1) ételmód (1) evéslélektan (2) fajitas (1) félmaraton (1) finnország (1) fit (1) fitmom (1) fitness (4) fittanya (1) fussbabakocsival (2) futóbabakocsi (2) gasztrofelfedező (2) gasztrokaland (2) guacamole (1) guatemala (1) gyerekkori elhízás (1) gyerekmenü (1) gyermektáplálás (1) hordozás (1) hozzátáplálás (19) humusz (1) irak (3) irányelv (2) jamaica (1) jordánia (3) jó evő gyerek (2) kacsa (1) kajapakk (2) karantén (1) karanténkonyha (1) karib (1) konzerv (1) közel-kelet (5) közép-amerika (1) lakóautó (8) lakókocsi (10) lesotho (1) libanon (4) liliputi (1) mexikó (4) mozgás (1) muffin (1) nachos (1) nicaragua (1) padlizsán (1) pszichológus (1) receptek (23) reggeli (3) roadtrip (8) róma (2) sablonmentes (73) sablonmentes élet (3) sablonmentes étkezés (9) sablonmentes receptek (6) sablonmentes saláta (1) sablonmentes utazás (10) saláta (5) síelés (1) spárga (1) spenót (1) street food (2) sütőtök (1) szoptatás (1) szváziföld (1) taco (1) tanácsadás (2) terhesség (3) tetősátor (2) tipp (3) toast (1) tunézia (3) usa (4) utazás (52) utazás gyerekkel (41) uzsonna (1) vadkemping (2) válogatós (5) várandósság (1) világjárócsalád (1) yucatán (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása