sablonmentes

az egészségtudatos, aktív és teljes élet művészete a skatulyákon & sémákon túl

Színes saláta szürke napokra: ez a kombó téged is felvidít

Mi az: szuperegészséges, szuperkönnyű és szuperfinom?

Naná, hogy valami szivárványszínű saláta! Akárki is mondta, hogy a nagy sztorik sosem egy salátával kezdődnek, az tuti nem kóstolta még ezt a kombót. Engem legalábbis szinte ugyanolyan jó kedvre tud deríteni egy-egy ilyen színes, finom és sablonmentes sali, mint egy pohár bor. A kettő együtt meg nyilván a non-plus ultra és tökéletes kiindulópont egy jó sztorihoz, főleg így szombat este. De persze bármelyik szürke hétköznapot érdemes lehet feldobni vele.

51308423_267502260815168_5286505043682394112_n.jpg

Na de a lényeg: jégsalátára (de lehet bármilyen vegyes saláta, bébispenót, madársaláta) pakoljuk a

  • sült céklát
  • narancsot
  • lilahagymát
  • avokádót,

megszórjuk

  • pisztáciával
  • korianderel,

és ami igazán nagyot dob ezen az amúgy sem szokványos kombón az egy szuper öntet (ami amúgy minden saláta lelke, ha sokat variáljátok őket, tényleg nem fogjátok soha megunni ezeket a szuperkajákat):

  • olívaolaj
  • lime
  • dijoni mustár
  • fokhagyma
  • só (a férjem meglepett egyébként egy narancsos-chilis gurmé sóval az Aldiból - nagy találmány és szuper az ilyen öntetekhez is)
  • bors

Én nem igazán szoktam méricskélni, az önteteket is érzésre szoktam összekeverni. Kísérletezzetek bátran, mert szerintem pont ez az egyik lényege a főzésnek: a kreatív energiák felszabadítása és az alkotás öröme. 

Amire külön szeretnék kitérni, az a varázslatos cékla: sokan csak savanyúságként fogyasztják, pedig most télen az egyik legolcsóbban beszerezhető zöldség, és nem férne ki ebben a bejegyzésben az összes jó tulajdonsága: alacsony kalória-és magas rosttartalma van, teli van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Csökkentheti a vérnyomást, bizonyos ráktípusok kialakulásának a kockázatát, védi a látást. Vegyétek, egyétek, kombináljátok!

sablonmentes

Egészséges, aktív életmód és kiegyensúlyozott táplálkozás elrugaszkodva a sablonoktól – hogy ne váljunk sem a trendek játékszerévé, sem pedig a rutinok rabjává. Mert dogmák és fix elvek szerint élni, táplálkozni látszólag könnyű, hiszen mindig megvan a betanult megoldás, az élet általában nem így működik. Ha unod a sablonos megoldásokat és a diétás zsákutcákat, ha azt szeretnéd, hogy az étel végre ne stressz, hanem tápanyag és öröm forrása legyen, ha szeretnél egy egészségesebb, aktívabb és teljesebb életet élni, akkor jó helyen jársz. Ahogy akkor is, ha attól tartasz vagy azzal ijesztgetnek, hogy a baba születése után vége mindennek, és le kell mondani az egészséges életmódról vagy akár az utazásról - ezek is olyan sablonok, amelyeket érdemes elfelejteni.

Friss topikok

Címkék

ausztria (1) balkán (4) balti (1) belize (1) bevásárlás (1) blog (14) blw (21) burrito (1) costarica (5) dél-afrika (5) dobozolás (1) edzés (2) egészség (1) egészséges életmód (9) egészséges táplálkozás (11) egyiptom (4) életmód (33) elhízás (2) epigenetika (1) ételmód (1) evéslélektan (2) fajitas (1) félmaraton (1) finnország (1) fit (1) fitmom (1) fitness (4) fittanya (1) fussbabakocsival (2) futóbabakocsi (2) gasztrofelfedező (2) gasztrokaland (2) guacamole (1) guatemala (1) gyerekkori elhízás (1) gyerekmenü (1) gyermektáplálás (1) hordozás (1) hozzátáplálás (19) humusz (1) irak (3) irányelv (2) jamaica (1) jordánia (3) jó evő gyerek (2) kacsa (1) kajapakk (2) karantén (1) karanténkonyha (1) karib (1) konzerv (1) közel-kelet (5) közép-amerika (1) lakóautó (8) lakókocsi (10) lesotho (1) libanon (4) liliputi (1) mexikó (4) mozgás (1) muffin (1) nachos (1) nicaragua (1) padlizsán (1) pszichológus (1) receptek (23) reggeli (3) roadtrip (8) róma (2) sablonmentes (73) sablonmentes élet (3) sablonmentes étkezés (9) sablonmentes receptek (6) sablonmentes saláta (1) sablonmentes utazás (10) saláta (5) síelés (1) spárga (1) spenót (1) street food (2) sütőtök (1) szoptatás (1) szváziföld (1) taco (1) tanácsadás (2) terhesség (3) tetősátor (2) tipp (3) toast (1) tunézia (3) usa (4) utazás (52) utazás gyerekkel (41) uzsonna (1) vadkemping (2) válogatós (5) várandósság (1) világjárócsalád (1) yucatán (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása